21 Ιουνίου, 2018

Ημερίδα "Η διακονία του λόγου στη Βυζαντινή Μουσική"


Μεγάλη τιμή και χαρά ήταν για μένα και τους μαθητές και συνεργάτες μου, μέλη του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού "Οι Δομέστικοι", η συμμετοχή μας την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην ημερίδα "Η διακονία του λόγου στη Βυζαντινή Μουσική" που διοργάνωσε στη Νάουσα η Ιερά Μητρόπολη Βεροιας, Ναούσης και Καμπανίας.
Η εκδήλωση άρχισε με τις εισηγήσεις του Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σκαλτση και της Καθηγήτριας Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ Μαρίας Αλεξάνδρου. 
Θέλω να ευχαριστήσω υιικως τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Βεροιας κ. Παντελεήμονα για την τιμητική πρόσκληση στο καταξιωμένο Φεστιβάλ των Παυλειων, για την πατρική Του αγάπη και για τα καλά Του λόγια για την ελαχιστοτητα μου και τον Βυζαντινό μας Χορό.
Θερμές ευχαριστίες στον Άρχοντα Μαΐστορα της ΜΧΕ, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροιας, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτων Νομού Ημαθίας και Πρωτοψάλτη του ιστορικού Ιερού Ναού της Παναγίας Ναούσης, τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο Giorgos Ordoulidis, για τα ειλικρινή του αισθήματα αγάπης και τιμής, την ευγένεια του και την αβραμιαια φιλοξενία του.
Τιμή για όλους μας ήταν η παρουσία πολλών συναδέλφων Ιεροψαλτων και φιλομουσων από την ευρύτερη περιοχή του Νόμου Ημαθίας.
Τέλος, θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά τα μέλη της Μουσικής μου Οικογένειας, τα μέλη του ΕΒΧ "Οι Δομέστικοι", που στάθηκαν και πάλι στο ύψος της 22χρονης ιστορίας της Χορωδίας μας και ερμήνευσαν με σοβαρότητα και μελωδικότητα τα επιλεγμένα μέλη του προγράμματος.
Λένα Αλεξίου ευχαριστώ/ευχαριστούμε για τις υπέροχες φωτογραφίες. Για μια ακόμη φορά απαθανάτισες με το φωτογραφικό σου φακό όμορφες στιγμές μιας εξαιρετικής εμφάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου