Αντώνιος Παρασκευόπουλος: Μόλις 1 έτος χρήσης του Smartphone μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Μόλις 1 έτος χρήσης του Smartphone μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης

Absenta Mia /inet 24 Ιούλιος, 2018 3:46 μμ


Πόσες φορές οι μεγαλύτεροί μας, μας έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη χρήση ενός smartphone; Και όμως, ποτέ δεν τους ακούμε, σκεπτόμενοι ότι απλώς λένε πράγματα χωρίς να τα στηρίζουν σε κάποια έρευνα.

Ωστόσο τώρα, μία νέα έρευνα αναφέρει ότι μόλις ένα έτος ακτινοβολίας από το smartphone, είναι αρκετό για να βλάψει τον εγκέφαλο ενός εφήβου.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Environmental Health Perspectives στην Ελβετία, οι ερευνητές βρήκαν μια σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας των smartphone και της απώλειας βραχυπρόθεσμης μνήμης στους εφήβους.
Περισσότεροι από 700 έφηβοι ηλικίας 12 έως 17 ετών εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (RF-EMF) που εκπέμπονται από τα smartphones κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Η μελέτη έλαβε αρνητικά αποτελέσματα, αφού οι μαθητές έκαναν ένα τεστ εικόνων και προφορικό, ένα χρόνο μετά από την αρχή της έρευνας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι οι αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο συνέβησαν μόνο όταν κρατούσα το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι τους. Δραστηριότητες όπως τα παιχνίδια, η αποστολή μηνυμάτων ή η περιήγηση στο διαδίκτυο δεν επηρεάζουν οπωσδήποτε τον εγκέφαλο, καθώς οι ακτινοβολίες απέχουν πολύ από το κεφάλι.

Παρόλα αυτά, η ερευνήτρια Martin Röösli προειδοποιεί ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, για να δούμε πώς έχουν παίξει ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως η εφηβεία στη μελέτη. Ξεκαθαρίζει ότι οι ακτινοβολίες του τηλεφώνου είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών RF-EMF με τη χρήση ακουστικών και ηχείου, ώστε να μην κρατάτε το τηλέφωνο κοντά στο κεφάλι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου