19 Ιουλίου, 2018

Τρίτη επιστολή συμπαράστασης του Κονίτσης Ανδρέα,προς τους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2018 από Angel


Για τρίτη φορά ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας επικοινωνεί μέσω επιστολής με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στις φυλακές Αδριανούπολης. Ο Σεβασμιώτατος τους συγχαίρει για το ακμαίο ηθικό και τονίζει πως οι Ελληνες προσεύχονται για τη γρήγορη απελευθέρωσή του.

Η επιστολή αναφέρει:

Κυρίους
Άγγελον Μητρετώδην και Δημήτρην Κούκλατζην
Εις ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΙΝ

Αγαπητά μου αλύγιστα Ελληνόπουλα αδέλφια μου Άγγελε και Δημήτρη,
Σας γράφω δια τρίτην ήδη φοράν. Και σας γράφω με χαράν, διότι πληροφορούμαι ότι, παρά την συνεχιζομένην δοκιμασίαν σας, το ηθικόν σας παραμένει ακμαίον. Πρέπει δε να γνωρίζετε, πως ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός προσεύχεται δια σας. Μαζί του, ταπεινώς, και εγώ ικετεύω τον Κύριον να σας στηρίζη, να σας ενδυναμώνη και να σας ευλογή, να σας χαρίζη δε και την χριστιανικήν υπομονήν, αφού Εκείνος μας βεβαιώνει ότι: «ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται» (Μαρκ. ιγ 13).

Από την ακριτικήν Κόνιτσαν, η οποία με την θρυλικήν «Μάχην της Κονίτσης» (25.12.1947 – 3.1.1948) έσωσε την τιμήν και την ακεραιότητα της Ελλάδος, σας γράφω αυτάς τας ολίγας σκέψεις με πολλήν χριστιανικήν αγάπην. Προσεύχεσθε, λοιπόν, ανδρίζεσθε, κραταιούσθε. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος είναι μαζί σας. Και όλοι αναμένομεν εναγωνίως το τέλος της δοκιμασίας σας, το οποίον δεν θα βραδύνη να έλθη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και με πολλήν εν Χριστώ αγάπην

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου