Αντώνιος Παρασκευόπουλος: Spiegel: «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» - Tόσα μνημόνια για το... τίποτα

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

Spiegel: «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει» - Tόσα μνημόνια για το... τίποτα


Στην καταστροφή της Ελλάδας από τα Μνημόνια και στην διαφυγή των νέων στο εξωτερικό αναφέρεται το Spiegel με την χαρακτηριστική φράση «Αποστολή εξετελέσθη - Η Ελλάδα πεθαίνει».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, με κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και λίγα παιδιά θέλοντας έτσι να τονίσει την τραγική κατάσταση της χώρας που γηράσκει, πεθαίνει και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να δείχνει ότι αλλάζει αυτό.
Το έχουμε ξαναπεί στο pronews.gr το πρόβλημα της χώρας είναι η βαριά φορολογία διότι έτσι κανείς νέος δεν ονειρεύεται να ζήσει εδώ πέρα για να δίνει παραπάνω από τα μισά εισοδήματά του στο Κράτος για να πληρώνει αυτό τους δανειστές.
Ούτε θέλει να ζήσει σε μια χώρα η οποία θα είναι αλυσοδεμένη μέχρι το 2060!
Οπότε κανείς δεν θέλει να κάνει παιδιά (εδώ) και δεν θέλει να ζήσει σε ένα τέτοιο μέρος.
Η χώρα γίνεται ένα μεγάλο «γηροκομείο», δεν υπάρχει πια νέο αίμα, πως θα επιβιώσει;
Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά στα 237,7 δισ. ευρώ που έδωσαν στη χώρας μας ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ και σημειώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα δράματα φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος όπως αναφέρει η DW
«Η χώρα μπορεί πια να δανειστεί μόνη της από τις διεθνείς αγορές. Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στην ευρωπαϊκή ιστορία φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος: η ελληνική κρίση χρέους. Οδήγησε το ευρώ στο χείλος του γκρεμού και δίχασε την ΕΕ. Και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα. Κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν έχει μελετηθεί τόσο ενδελεχώς.
Με ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις και αυξήθηκαν οι φόροι. Τουλάχιστον μέχρι το 2060 οι Έλληνες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Παραδόξως παραβλέφθηκε το σημαντικότερο: χρέη μπορεί να αποπληρώσει μόνο μια χώρα που αναπτύσσεται.
Η Ελλάδα όμως συρρικνώνεται: 550.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την αρχή της κρίσης και περίπου 10,7 εκατ. άνθρωποι διαβιούν στη χώρα», αναφέρει το Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει τις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό του δημοσίου με τη βοήθεια και γαλλικής τεχνογνωσίας, αλλά χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια ως ένα «πείραμα ανυπέρβλητων διαστάσεων».
Αντίστοιχα δύσκολο είναι και το θέμα της ψηφιοποίησης της ελληνική διοικητικής και κυβερνητικής μηχανής που έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, σημειώνει. «Άλλη μια επανάσταση. Η απαρχαιωμένη δομή της ελληνικής διοίκησης ήταν παροιμιώδης», σχολιάζει.
Παρά τη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αυτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη μελλοντικά την αρνητική δημογραφική εξέλιξη στη χώρα σε συνάρτηση με την οικονομία, επισημαίνει το Spiegel.
«Πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση των νέων, οι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν και οι συνθήκες ζωής να σταθεροποιηθούν ώστε οι οικογένειες να θέλουν και πάλι να αποκτήσουν παιδιά. (…) Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί χωρίς σταθερή οικονομική ανάπτυξη αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται», εκτιμά το γερμανικό περιοδικό.
Επίσης, παρατηρεί ότι παρά τις μεταρρυθμίσεις η ελληνική αγορά εργασίας είναι από τις πιο απορρυθμισμένες στην ΕΕ και η ανεργία έχει μειωθεί ελάχιστα. Η ίδρυση νέων επιχειρήσεων είναι το ίδιο δύσκολη όσο και πριν από την κρίση ενώ δυσκολίες υπάρχουν και στον τομέα των ξένων επενδύσεων, όπου βέβαια «έχουν σημειωθεί επιτυχίες», όπως παρατηρεί το περιοδικό.
«Κάποτε φαινόταν ότι η ελληνική κρίση χρέους θα βύθιζε την ΕΕ στην άβυσσο. Αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο σαν μια δαπανηρή παράπλευρη απώλεια στην περαιτέρω ώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ως το 2060 θα πρέπει το ελληνικό κράτος κάθε χρόνο να επιτυγχάνει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό ώστε να εμβάζει το μεγαλύτερο μέρος του στους δανειστές, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανόνες. Κάτι που είναι ένα δύσκολο καθήκον για μια οικονομικά πετυχημένη χώρα. Για τους Έλληνες θα πρέπει να είναι αδύνατο. Επειδή η δημογραφική ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη», καταλήγει το δημοσίευμα.
pronews

http://www.efenpress.gr/2018/08/spiegel-t.html#more 

1 σχόλιο:

 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: τι πρέπει να ξέρετε για το Spiegel!
  "Aρκεί να επαναλάβεις 100 φόρες το ίδιο πράγμα και αυτομάτως ο πληθυσμός το πιστεύει και ακολουθεί"! αυτή είναι η φιλοσοφία του γερμανικού εκδοτικού οίκου Μπέρτελσμαν (bertelsmann)! σε αυτόν τον οίκο ανήκουν, εκτός από το περιοδικό Spiegel η εφημερίδα Bild τα περιοδικά Stern, Geo, Brigitte, Gala, Bunte, οι εφημερίδες Tageszeitung (tz), Rheinische Post (rp), Handelsblatt, Hannoversche Allgmeine, Hannoversche neue Presse, Kölner Express, Kölner Stadtanzeige, Kölnische Rundschau, , Huffington Post, Chemnitzer freie Presse, Süddeutsche Zeitung!
  Ο οίκος Μπέρτελσμαν έχει μόνο στην Γερμανία και 12 τηλεοπτικούς σταθμούς όπως όλα τα RTL, προ7 το Ν24 κτλπ
  Ο Μπέρτελσμαν βρίσκετε σε 350 τοποθεσίες παγκοσμίως και με όλα τα τμήματα της πληροφορίας ( περιοδικά, εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς εκδόσεις)! πριν λίγα χρόνια ανήκε σε αυτόν το μεγαλύτερο κομμάτι των τουρκικών μέσων ενημέρωσης όπως και η εφημερίδα Χούριετ! Η παρουσία του είναι δυνατή μέχρι και την Βραζιλία, την Κίνας και την Ινδία! Στην Γερμανία αυτός ο οίκος βρίσκετε και στην πολιτική! δεν κάνουν μόνο τις έρευνες σχετικά με νέους νόμους αλλά και τους δημιουργούν! πχ ( Harz VI )! O οίκος Μπέρτελσμαν είναι σε θέση να διαλυσει πολιτικούς ( όπως τον πρώην Γερμανό πρόεδρο της δημοκρατίας Christian Wulff ) ή να ρίξει κυβερνήσεις!
  Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και δραστηριοποιείται επίσης στον κλάδο των υπηρεσιών και στην εκπαίδευση!
  Αυτός ο οίκος ακολουθεί με όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει την ίδια πολιτική! ένα αρνητικό άρθρο από την εφημερίδα Bild θα είναι το ίδιο αρνητικό στο περιοδικό Spiegel και ολα τα άλλα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει! για αυτόν τον λόγο: μην πιστεύετε ότι διαβάζετε και μην αναδημοσιεύετε ότι βρίσκετε! Η ενημέρωση αυτού του οίκου σχετικά με την Ελλάδα ήταν ανέκαθεν (εδώ και δεκαετίες) και συνεχίζετε να είναι η ίδια κι αρνητική με όλα τα μέσα ενημέρωσής της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή