24 Σεπτεμβρίου, 2018

Πρωτοτυπία στο χώρο της οινοποιίας! Ο Αχαιός Χρήστος Κολυπέρας έφτιαξε κρασί με μειωμένη αλκοόλη, μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών


Μια σημαντική καινοτομία στο χώρο της οινοποιίας απέδωσε η συνεργασία του Πατρινού οινοποιού Χρήστου Κολυπέρα με τον αναπληρωτή καθηγητή Βιοχημείας Κωσταντίνο Πουλά του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν κρασί με μειωμένη αλκοόλη. Όπως αναφέρει στο thebest.gr πρόκειται για ένα κρασί που διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ξηρού κρασιού, έχοντας όμως μια πιο ελαφριά γεύση. Κυρίως όμως επιτρέπει να απολαύσουν τον οίνο, άνθρωποι στους οποίους απαγορευόταν η κατανάλωσή του, για λόγους υγείας.
Το κρασί έχει αυξημένες σε σχέση με το αρχικό προϊόν πολυφαινόλες,τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του κρασιού. Το ερυθρό κρασί περιέχει αλκοόλ σε ποσοστό μόλις 5%.

Ο κ. Κολυπέρας υπογραμμίζει πως αυτή η καινοτομία ανοίγει νέους δρόμους στο χώρο της οινοποιίας. Για την παραγωγή του κρασιού χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ο ίδιος δεν πρόκειται να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο παράχθηκε.
Ο οίνος παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ μέσα από το περίπτερο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, με τη στήριξη της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι επισκέπτες της έκθεσης το δοκίμασαν πριν ακόμα διατεθεί στην αγορά.
ΠΗΓΗ
http://elliniki-paragogi.blogspot.com/2018/09/blog-post_23.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου