24 Οκτωβρίου, 2019

ΕΛΙΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ..ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ..

Posted on Οκτώβριος 23, 2019 by kosmaser





Μία πρωτοποριακη έρευνα, ομαδας επιστημόνων του τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker, της Μελβούρνης, μας λέει εναν τρόπο ¨προφυλαξης¨ από τον καρκίνο.

Τιποτα το σχολαστικό, όχι υστερισμοι , οχι φαρμακα ή πολυπλοκοτητες στην καθημερινότητα μας



Ο καρκινος είναι μια πολυπαραγοντική νόσος στην οποια δυσκολο να μιλησει κανεις για πανακεια .



Απλά μαθαινουμε να τρωμε ελιες.

Γνωστη η λαικη ρηση της μεταπολεμικης Ελλαδας για τη συμβολη στη διατροφη μας της ελιας,και της μονομερούς ελπίδας μας στη τοτε Μοναρχια(''ελια,ελια και Κωτσο βασιλιά''), που ουκ ολιγοι απ τους παλαιοτέρους,ενθυμουνται με μελαγχολια, παρακολουθουντες τον ευτελισμον της διαδοχου καταστασεως επι των ημερων μας..με τον αγωνα των κομματων για να βρουν συναινεση για νεο..προεδρο δημοκρατιας.



Αν μαλιστα τωρα, που είναι και η περιοδος τους, τις αγοράσουμε απ τη λαϊκη, και με χονδρο αλατι τις ετοιμασουμε μονοι μας, ακομα καλύτερα.



Κι είναι ευκολο κι απλό.Τις απλώνουμε σ ένα ανοξειδωτο ταψί, αφου βαλουμε χαρτι κουζίνας. Μπολικο χονδρο αλάτι,και στη σκια του μπαλκονιού μας για 8-10. μερες.

Καθημερινα τις ¨κουναμε¨ κι αλλάζουμε το χαρτι κουζινας,που εχει μουσκέψει απ τους ¨χυμούς¨ της ελιας. Μολις δουμε να ζαρώνουνε λίγο, είναι ετοιμες.

Κρατούν λίγη¨πικρα¨αλλα εκεί είναι ολη η γοητεια τους.

Στη συνεχεια τρωμε 3-10 ελιές τη μέρα μαζί με κριθινο παξιμαδι , τσαϊ ή καφες, δικο σας θεμα.



Ενα θαυμασιο πρωϊνο.



Το ίδιο και το μεσημερι μαζι με τη σαλάτα εποχης μερικες απ τις¨δικες¨μας ελιες, που συνοδεύουν ευχαριστα ένα πιατο μαυροματικα φασόλια, φακες με ρυζι, ή ρεβυθια με ρυζι.



Οποιος τωρα μου πεί ότι λέω υπερβολές, μπράβο του. Εκεινος χάνει πολλαπλως.



Εννοειται δεν ξεχναμε και το¨φρεσκο¨αθερμο παρθενο λάδι, που μαζι με ψωμι, υπέροχο λευκό ταραμα σιγουρα ειναι λύσσα, αλλα νοστιμιζει το ψωμι και¨δενει¨με το λάδι,λίγη ριγανη, και ένα ζεστο δικταμο, είναι η υπ αριθμ 1 αντικαρκινικη τροφή.



Όπως εξηγούν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ομογενή Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Baker Ινστιτούτου ,μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, οταν είναι φρεσκια,

η   υ δ ρ ο ξ υ τ υ ρ ο σ ό λ η καταστρέφει , πιθανοτατα, τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.



Η ικανότητα της πολυφαινόλης-ολευροπαϊνης που συναντάται στο χυμο της ελιας, όπως και του μεταβολίτη της υδροξυτυροσόλης,να παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου , κοινά γνωστό σαν οξυζενέ, είναι ανόργανη χημική ένωση που περιέχει υδρογόνο και οξυγόνο, με χημικό τύπο Η2Ο2.

Είναι το απλούστερο υπεροξείδιο,αποκαλούμενο και με τον όρο ¨υπεροξειδική γέφυρα¨ .

Ένα ισχυρό οξειδωτικό αυστηρά εξαρτώμενο από τις χημικές ιδιότητες της ολευροπαϊνης.

Διερευνητεο αν η κυτταροτοξική επίδραση του παραγόμενου H2O2,περιορίζεται στα καρκινικά κύτταρα ή επηρεάζει εξίσου και τα φυσιολογικά κύτταρα.

Είναι παντως γεγονος η παραγωγή H2O2 από την ολευροπαϊνη και την υδροξυτυροσόλη όπως και το οτι τα καρκινικά κύτταρα είναι ευάλωτα στην τοξική επίδραση του H2O2 .



Πλην όμως προς το παρον ειναι αδιασάφητος ο ακριβής μοριακός μηχανισμός του κυτταρικού θανάτου, των κατά τα άλλα αθανατων¨δυναμει ¨ καρκινικων κυτταρων

Γεγονος πάντως ότι η ολευροπαϊνη παράγει H2O2 Το παραγόμενο H2O2 προκαλει εκτενή οξειδωτική βλάβη στο DNA και σημαντική μείωση στην κυτταρική βιωσιμότητα τόσο των καρκινικών όσο και των φυσιολογικών κυττάρων.

Είναι πλεον γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές και εξαιρετικο παρθενο λαδι, μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών.

Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς,τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα είναι επαρκές

Η υδροξυτυροσόλη ,εκτός από την ελιά υπάρχει και στο δίκταμο, τη λεβάντα,τη λουίζα,τα σταφύλια τα χαρούπια και την αγριομυρτιά,ενώ η αντικαρκινική δράση της δεν αμφισβητειται.



Για τους επιφυλακτικους, προτεινω να δοκιμασουν,όλο αυτόν τον καιρο μεχρι τα Χριστουγεννα, να βαλουν στα γευματα τους τις ελιες.

Υπάρχουν παντου.

Στη Βαρβάκειο, ένθεν και ενθεν του Δημοτικου Παρκινγκ,μπορει να βρει κανεις δεκαδες Πακιστανούς, Ινδους, Συρους με χαμόγελα. να του προτείνουν Ελληνικές ελιες , φρεσκιες και φτηνες. Με 1,5-2,5 το κιλό.

Στη λαϊκη έχουν 3,5 έως και 5 ευρώ.

Χαιρετε..



σ.σ.Οι αυτοχθονες ιδιοκτητες των καταστηματων, καθισμενοι στα παρακειμενα καφενεία,σχολιαζουν την πολιτικη επικαιρότητα.







https://kosmaser.wordpress.com/2019/10/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου