23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ'' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ


Α'
-Οι τούρκοι  αγόραζαν  τον  ''Ριζοσπάστη'' και με τα αεροπλάνα τους έριχναν την εφημερίδα  στις ελληνικές γραμμές για να διαβάζουν οι Έλληνες στρατιώτες  και να κλονίζεται  η πειθαρχία  του Ελληνικού Στρατού.
-Ο Γουναρης  αποφασισε  την καταληψη της Κωνσταντινουπολης  την 16 Ιουλιου 1922 αλλα οι ξενοι δεν αφησαν να γινει . Φταίει ο Γούναρης που άκουσε τους ξένους ,το πληρωσε με την ζωή του! -Μπλοφαραν οι ξενοι οτι ταχα θα χτυπουσαν τους ελληνες  αν βαδιζαν κατα της Κωνσταντινουπολης, δεν ειχαν σχεδον καθολου στρατο στην περιοχη της Κωνσταντινουπολης. ''Κότα'' ο Γουναρης ! Επρεπε να γνωριζει  ο Γουναρης ποσο στρατο ειχαν οι ξενοι στην Κωνσταντινουπολη!
-Το 1922 υπηρχαν στρατιωτες  ελληνες που έλειπαν 12 χρονια απο τις οικογενειες τους και τις εργασιες τους!
Β'
-Το Αφγανισταν, η Ινδια (μουσουλμανοι ,σημερινο  Πακισταν),η Σοβιετικη Ενωση βοηθησαν τον Κεμαλ!
-Ο Κεμάλ είχε τοποθετησει  συρμα αγκαθωτο πισω απο τις γραμμες των τουρκων στρατιωτων για να εμποδισει την ατακτη υποχωρηση  των δικων του !
- 13-8-1922 η 1η και η 4η Ελληνικες Μεραρχιες  δέχτηκαν την πρωτη τουρκικη επιθεση. Ηρθαν για βοηθεια η 7η Μεραρχια και ο Πλαστηρας.Ο Μαυρος βράχος χαθηκε! Επρεπε να διαταξει συμπτυξη ο Χ''ανεστης . Κακως που δεν διεταξε συμπτυξη. Βεβαια ουτε και ο Δκτης του Α' Σωματος Στρατου  που τον ενημερωσε πρωτος προτεινε κατι τετοιο!
- Σε 48 ωρες κατερρευσε η Στρατια!

-Λαθος του στγου Διγενη που δεν εσπευσε  σε  βοηθεια  του Τρικουπη  στο Αφιον Καραχισάρ. Επρεπε να καταλαβει οτι ηταν παραπλάνηση  η επιθεση των τουρκων εκει (Β΄ΣΣ) Τρικουπης (Α΄ΣΣ). Οι τουρκοι  εκαναν παραπλανητικη επιθεση και στο Εσκι -Σεχηρ .
-Στο Αφιον Καραχισαρ πολεμησαν 76000 τουρκοι  συν 32000 εφεδρεια.
-Στο  πυροβολικο ειμασταν καλλιτεροι αλλα δεν βοηθησε το ΠΒ το Πεζικο διοτι  δεν υπηρχαν καταλληλα δρομολογια! Λαθος μεγιστο!
-Ενα τουρκικο Σωμα Στρατου περασε απο το αφυλαχτο Ακαρ Νταγ (εγκατελειψε την θεση του ο Πλαστηρας) και βρεθηκε πισω απο τους Ελληνες. -3000 τουρκοι ιππεις κατέλαβαν το Τομλού Μπουνάρ,έκοψαν τις επικοινωνιες  με  την  Σμύρνη! 
-Πολλοι Ελληνες στρατιωτες αυτοτραυματιζονται. -Στο Αλι Βεραν ,την κοιλαδα του θανατου, συνελήφθη ο Τρικουπης. 
-Ο Ανχης Σακετας δεν παραδοθηκε μαζι  με τον Τρικουπη αλλά όρμηξε πανω στους τουρκους και σκοτώθηκε ένδοξα!
-Η ''Ελλη" βρισκόταν στο λιμάνι της Σμυρνης οταν εγινε η σφαγη. Ο Θεοτοκης γιατι δεν οργανωσε αμυνα γυρω απο την Σμυρνη;;Εκει βρισκοταν.
Γ΄
-200.0000 χριστιανοι οχι μονο Ελληνες πηραν τον δρομο της προσφυγιάς μακρυά απο την Μ.ΑΣΙΑ.
-26 Αυγ ανεβηκε η τουρκικη σημαια στην Σμυρνη,στο Διοικητηριο.
-Προταση Παπουλα πριν την καταρρευση του Μετώπου 
1.Αμυντικη οργανωση της Σμυρνης.
2.Εκδιωξη τουρκικου πληθυσμου ,να πανε προσφυγες στον Κεμάλ. ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ  ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ. ΓΙΑΤΙ;;
-Απο τις 27/8/1922 δεν υπηρχε κυβερνηση .Ουδεις πολιτικος,ουδεις κοινοβουλευτικος αναλάμβανε πρωθυπουργος! Που ηταν ο πατριωτισμος των βουλευτων;;
-Οι ιταλοι εσωσαν 300 ελληνες που τους ανεβασαν σε ενα μικρο πλοιο φορτηγο το << Μεγκ>>.
-Οι εβραιοι σήκωσαν τουρκικες σημαιες οταν μπηκε ο τουρκικος στρατος στην Σμυρνη!
-26 Αυγ μετα το μεσημερι ο ελληνικος στρατος εφυγε απο την Σμυρνη. 27 Αυγ πρωι  μπαινουν μεσα στην Σμυρνη οι τουρκοι ιππεις.
Δ΄
-Ο Καρυπιδης και ο Κωνσταντοπουλος τηλεγραφουν στον βασιλεα να καλεσει τον Βενιζελο να αναλαβει πρωθυπουργος και τηλεγραφουν στον Βενιζελο να δεχθει την πρωθυπουργία.
-300000 ελληνες ηταν αποκλεισμενοι στην Σμυρνη!
-Διαταγη του Κεμαλ 28 Αυγ 1922 ''Οποιος σκοτωσει χριστιανο θα θανατωνεται'' !!!(Εδω αηδιαζουμε με το μεγεθος της υποκρισιας και το βαθος της σατανικης σκεψης του ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ).
-Οι τουρκοι εστησαν 4  ζωνες ελεγχου μεσα στην Σμυρνη,απο το εσωτερικο μεχρι την θαλασσα,καθε σημειο ελεγχου ζητουσαν καταβολη χρηματων για να επιτρεψουν την διελευση! Αρπαγη και λεηλασια!
-''Νερωνες ασυμπονετοι της Δυσης τα καραβια''. Σύλβιος.
-31 Αυγ 1922 η φωτια αρχισε απο την αρμενικη συνοικια, 4 εστιες φωτιας ταυτογχρονα! Η τουρκικη συνοικια δεν καηκε !
-Τουρκοι στρατιωτες σχηματισαν πυκνο κλοιο και πυροβολουσαν ολους οσους τραβουσαν κατα  την Πουντα (στο βορειο ακρο της προκυμαιας).
Ε΄
-300.000 ψυχες ηταν στην προκυμαια της Σμύρνης,100.000 πεθαναν στην προκυμαια και στην πυρκαγια.(Το λιμανι της Σμυρνης ισως ειναι ο μεγαλυτερος ομαδικος ταφος Ελληνων).
- Οταν ο φιλοτουρκος γερμανος Λημαν φον Σαντερς επισκεφτηκε την Σμυρνη για πρωτη φορα  αναφωνησε ''Μα αυτη δεν ειναι τούρκικη πολη, αυτή ειναι ελληνική '' !
-Ποιος  μπορουσε να κόψει το νερο στην Σμυρνη την ωρα της πυρκαγιας;; Μονον οι τούρκικες δυνάμεις κατοχής!
-Αλιγενής Σμυρνη (=θαλασογεννητη ) Ομηρος.
-20.000 σπιτια ελληνων και αρμενιων καηκαν.
-Η φωτια ανατιναξε τις γεματες αποηθκες των πυρομαχικων!(αρα πυρομαχικα υπηρχαν!!).
-Απο το 1914 το Οικουμενικο Πατριαρχειο ειχε κυρηξει το γενος εν διωγμω.
-Η δουλεμπορια ανθουσε .
-Μεχρι 30 τουρκικα κτηνη  βίαζαν μια παρθενα.
-Προαστιο Βα΄ι΄ρακλή 100αδες παρθενων πνιγηκαν  εκουσιως για να μην ατιμασθουν!
- Οι οικοι ανοχης στην Σμυρνη εκαλουντο ''ευωνυμοι οικοι''.
ΣΤ΄
-Άνθησε η πορνεια στην Αθηνα με την καταστροφη της Μικρασιας, 1.500.000 κατοικοι και 40.000 πορνες καταγεραμμενες!
- Η Ναταλια Μελα φροντιζει  για την ενδυση και την περίθαλψη των προσφύγων.
-11 Σεπ 1922 Αγγλια,Γαλλια,Ρωσσια δηλωνουν οτι θα παραχωρησουν την Ανατολικη Θράκη στον Κεμάλ.
- 15 Σεπ 1922 ξεσπασαν δυο κινηματα Πλαστηρα και Παγκαλου  που μετα ενωθηκαν!(Γελοιοτητα μεχρι δακρυων πανω στο πτωμα της Ελλαδος).
- Απριλιος 1917 ,Γαλλικη Σαβο'ι'α Αγιος Ιωαννης της Μωριέννης.Ριμπό,Λο'υ'ντ Τζωρτζ,Μποζέλι.
Μυστικη συμφωνια. Η Σμύρνη δίδεται στην Ιταλία  με την προϋπόθεση να πει το ναι  η Ιταλία στην εκθρόνιση του βασιλέως Κωνσταντίνου από τον θρόνο της Ελλάδος!(καλημέρα βενιζελο ξυπνα, ξημερωσε που ηθελες την Σμυρνη το 1919!).
- Γαλλοι,Βρετανοι παρεδωσαν την Ανατολικη Θρακη στους τουρκους ,αναγκασαν τους αισχρους επαναστατες να εκκενωσουν την Ανατολικη Θρακη χωρις αντισταση! 
-400.000 προσφυγες απο Ανατολικη Θρακη 18Οκτ 1922.
-Οι τσολιαδες του Πλαστηρα ψηφισαν κατα του Βενιζελου το 1920! Εκανε το λαθος να τους αφησει να ψηφισουν ελευθερα!(σελ699 του βιβλιου).
- Το 1920 ο Βενιζελος απελυσε στρατο απο το μετωπο για να ψηφισουν υπερ του στις εκλογες!
-Ο Θ.Παγκαλος απο την Θρακη και ο Χατζηκυριακος σχεδιαζαν εισβολη στην Κωνσταντινουπολη τον Ιουνιο1923 .Παγκαλος εξαναγκασθηκε σε παραιτηση (γειασου ηρωα Πλαστηρα).
Ζ΄
-Ανακωχη Μουδανιών,εγκαταλειφθηκε η Ανατολικη Θρακη.
-Συνθηκη Λωζανης  ειρηνη μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας.
-Η Τουρκια ειναι η  πηγη αιωνιων μηχανορραφιών(οι αγγλοι το ειπαν!).
-Η Δικη των Εξι αρχιζει 31Οκτ 1922.
- Σαγγαριος ειναι η κοκκινη μηλιά των θρύλλων.
- Η κυβερνηση Στράτου τον Μαιο 1922 ψηφιστηκε και απο τους βενιζελικους !
- Ο Γουναρης και οι αλλοι δεν εξεθεσαν τους αγγλους στην δικη διοτι πιστευαν οτι τελικα θα τους εσωζαν (πιο αφελης δεν γινεται το τερμάτισαν οι εξη!!).
-12.000 Σμυρναίοι εγιναν ξενοι υπηκοοι για να αποφυγουν την στρατευση!
-Διαταγμα για απαγορευση μετακινησης Σμυρναιων στην Ελλαδα. Ιουλιος 1922. Κυβερνηση Πρωτοπαπαδακη. Σε συνδυασμό με την καταληψη της Κωνσταντινουπολης απο την Ελλαδα. Γραφει ο Τζανακαρης οτι οι Σμυρνιοί που θα έφευγαν θα πήγαιναν να εγκατασταθούν στην Κωνσταντινούπολη για τον λογο αυτο απαγορευσαν την ελευση τους στην Αθηνα. (Ο Τζανακαρης δεν ειναι βασιλικος για να δικαιολογει τους βασιλικους! Προφανως εκθετει το προϊόν της  ιστορικης ερευνας που εκανε.) σελ 563.
-Η δικη των εξη χαρακτηριζεται ως δικη σκοπιμοτητας σελ 713.
-Εν ονοματι του βασιλεως των Ελληνων Γεωργιου Β΄ εγινε η καταδικη των Εξη,σελ 714.
-15-11-1922 η δολοφονια των ''6''.
- Ο Βενιζελος στην Λωζαννη ηταν απομονωμενος ,μακρυα απο τους Συμμαχους λογω της εκτελεσης των ''6''.(Επι ζημια των εθνικων συμφεροντων!).
-Οι ευρωπαιοι πιστευαν ακραδαντα οτι εαν ηθελε ο Βενιζελος θα εσωζε τους ''6''.,σελ726.
- Ο Στεργιαδης κατηγορει την βενιζελικη πλευρα εμμεσα, για την καταστροφη στην Μικρασια,σε συνεντευξη του που δημοσιευτηκε σε εφημεριδα των Αθηνων σελ.733.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου