02 Μαΐου, 2022

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΥ

                              

 ΝΑΟΥΣΑ: Ιερώνυμος και 7 Ιεράρχες στον εορτασμό των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων.

                     από Newsroom  01/05/2022 | 12:41  Ενημερώθηκε: 01/05/2022 12:45:24

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ι.Μ. ΒΕΡΟΙΑΣ: Στον πανηγυρικό Εσπερινό των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου έδωσε το παρών ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας:
Το Σάββατο 30 Απριλίου το απόγευμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης με επισημότητα και λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Νεομαρτύρων Ναουσαίων, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Δράμας κ. Παύλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιερόθεος και Βεροίας κ. Παντελεήμων.
Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως από την Μονή της Αγίας Λάβρας, που κόμισε για την επέτειο ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ευσέβιος.
Λίγο προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μετά του Υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου έκαναν τα αποκαλυπτήρια μνημείου για το μαρτύριο των Αγίων Νεομαρτύρων και τη θυσία των Ηρώων της Νάουσας. Το μνημείο αυτό ανηγέρθη με δαπάνη του κ. Βεσυρόπουλου.

Ακολούθησε πάνδημη λιτανευτική πομπή προς το χώρο Θυσίας στο Κιόσκι, όπου ολοκληρώθηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε τον Μακαριώτατο και τους Αρχιερείς, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος είναι Ναουσαίος στην καταγωγή.


2 σχόλια:

  1. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ.ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ.ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήγμα δέχθηκε απρόσμενα η κοινωνία μας με το άγγελμα της αδόκητης εκδημίας του Μητροπολίτη μας μακαριστού Παύλου. Κεραυνός εν αιθρία για όλους μας.
    Ο μακαριστός Μητροπολίτης αγάπησε τον τόπο μας και αγαπήθηκε από το χριστεπώνυμο πλήθος και από το σύνολο του λαού. Με ενέργειές του αγιοκατατάχθηκαν ο Όσιος Γεώργιοις Καρσλίδης και ο τελευταίος αυτοκράτορας της Τραπεζούντας Μεγαλοκομνηνός Δαυίδ, μαζί με τα τρία τέκνα του Βασίλειο, Γεώργιο, Μανουήλ και τον ανιψιό του Αλέξιο.
    Φιλίστορας, αγωνίσθηκε με πάθος για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων της ιστορικής Μονής Εικοσιφοίνισσας Παγγαίου, ενώ οι διαρκείς του προσπάθειες υπό την ευλογία του της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στέφθηκαν με επιτυχία με την πραγματοποίηση Θείας Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.
    Προχώρησε στην επανέκδοση βιβλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελούσε λειτουργίες στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης αλλά και σε άλλους ναούς της Περιφέρειας.
    Ιδιαίτερα τονίζεται το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στο οποίο επιδόθηκε
    κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης με την λειτουργία των ενοριακών συσσιτίων αλλά και η ίδρυση ενοριακών κέντρων νεότητας.
    Ποίμανε τον κλήρο και το εκκλησίασμα με έναν διακριτό διοικητικό τρόπο, ορθοτομώντας, με σεβασμό στις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
    Η Δράμα πρόσμενε να γευτεί τα αποτελέσματα του έργου του με τον οποίο είχα πάντοτε μια αγαστή συνεργασία και συμπόρευση επ’ ωφελεία της κοινωνίας.
    Τα ολόθερμα συλλυπητήρια εκφράζω στην προσφιλή του μητέρα και τους οικείους του, τους συνεργάτες, στο σύνολο του Ποντιακού Ελληνισμού, στους αγώνες του οποίου πρωτοστάτησε, καθώς σε όλους που με αγάπη τον περιέλαβαν στη Μητρόπολη Δράμας και αλλού, που με αγάπη και αφοσίωση διακόνησε τόσο στα χρόνια της πορείας του ως Διακόνου, Ιερέα αλλά και στη
    δεκαεξάχρονη πορεία του ως Μητροπολίτη.
    Θα θυμόμαστε πάντα με σεβασμό τη μορφή του, τη στεντόρεια φωνή του, τον ασυμβίβαστο λόγο του και θα αποτελεί παράδειγμα και οδηγό μας.
    Αιωνία του η μνήμη. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ π ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή