Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το υπέροχο περιβάλλον της Κουτσούφλιανης και του Σφένδαμου ή η τόσο γευστική μαγειρική την Μαρίας, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι εκεί ψηλά σε υψόμετρο περίπου 1200 μέτρα δοκίμασα την πιο νόστιμη Μάντζα που έχω φάει ποτέ. Παρακάλεσα τη Μαρία και μου έδωσε τη συνταγή για όλους όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν τον υπέροχο αυτό προορισμό. Ένα συγκρότημα από ξύλινα σπίτια μέσα στο δάσος.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 πιπεριές κέρατο
2 μέτριες μελιτζάνες
6 ντομάτες ώριμες
αλάτι, πιπέρι, λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές κατά μήκος στα 2, αφού τις καθαρίσω σταυρωτά τις κόβω σε φέτες πάχους 2 δαχτύλων.
Ξεπικρίζω τις μελιτζάνες σε αλατόνερο για 2 ώρες περίπου και τις στραγγίζω καλά. Μετά τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο και τις βάζω στο σκεύος για να τις μαγειρέψω ( νταβαδάκι).
Κόβω κατά τον ίδιο τρόπο και τις πιπεριές.Τις αλατίζω και τις ετοιμάζω με τον ίδιο τρόπο όπως τις μελιτζάνες και τις βάζω και αυτές στο σκεύος.
Τρίβω ντομάτες ή κονκασέ στο σκεύος πάνω από τα προηγούμενα, ρίχνω λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολύ λίγη ζάχαρη ( στη μύτη του κουταλιού) και ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και τα σιγοβράζω μέχρι να μείνουν στο λάδι.
Απολαύστε το και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου