27 Ιουνίου, 2022

Γέρων Αθανάσιος Μισσός : Μήπως χάνουν τα παγκάρια;

Γέρων Αθανάσιος Μισσός : Μήπως χάνουν τα παγκάρια; Βγαίνει ο κάθε δεσπότης να το παίξει τιμητής!

Αλλού μας τρώει κι αλλού ξυνόμαστε !

Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού

Κυριακή Β’ Ματθαίου και μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Δαυίδ, του εν Θεσσαλονίκη. Με το πέρας της Αγίας Προσκομιδής και πριν το « Ευλογητός » άρχισα έντονα να σκέφτομαι το εκκλησιαστικό θέμα των ημερών με τον πατέρα Δημήτριο « του Λυκαβηττού στους Αγίους Ισιδώρους ».

Ένας ιερέας φιλακόλουθος που έφτιαξε την πνευματική του όαση στα βράχια του Λυκαβηττού. Μάζεψε κόσμο, συγκέντρωσε μοναχούς και τελεί τις ακολουθίες εν ημέρα και νυκτί και μεσημβρία. Οι ιερές ακολουθίες πρότυπες και η ψαλμωδία θυμίζει στα αφτιά μας την ένδοξη εποχή που ακούγαμε όλοι μας κασέτες με Θεόδωρο Βασιλικό και μας έπιανε το μεράκι.

Οι πατέρες, οι μοναχοί, οι Δόκιμοι, οι βοηθοί, διαμάντια ! Αξιοποίησαν την τεχνολογία προς όφελος πολλών χριστιανών απανταχού της γης.
Συμπροσευχήθηκα και εγώ προ διετίας στου Αγίους Ισιδώρους κατόπιν παρότρυνσης του επιστηθίου φίλου μας και Νομικού κ. Ανδρέα Καραγιάννη. Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις και ηγαλλίασε η ψυχή μου. Σαν άνθρωποι κάνουμε λάθη, ο Θεός θα μας κρίνει.
Ο πατήρ Δημήτριος σταυρώνει τους πιστούς με τον Τίμιο Σταυρό που του εμπιστεύθηκε η ασκήτρια Ειρήνη και με την χάρη του ιάσεις πολλές και θαυμαστά σημεία γίνονται.

Ο Σταυρός αυτός δεν είναι κάτι πέραν από τον Σταυρό, που μπορεί να έχει ο καθένας μας στην κατοχή του, αλλά πολλές φορές όπως κάθε δέηση δεν έχει την ίδια ισχύ στα μάτια του Κυρίου, έτσι και η αγιαστική χάρη, όπως αυτή θέλει πνει και κινείται. Λίγο η πίστη του καθενός, το περιβάλλον, λίγο η θέρμη της προσευχής του ιερέως και όλα γίνονται παραδόξως.

Ξαφνικά όμως βλέπουμε κάποιους αρχιερείς και κάποιους ιερείς να βάλλουν εναντίον του πατρός και να τον καταδικάζουν με τον αθλιότερο τρόπο ( κάποιος είπε, να δει τον πρότερο του βίο τόσο σε Κρήτη και σε κάποιο νησί – Ντροπή. – Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη βασιλεία σου. Ένας ληστής πρώτος ένοικος του Παραδείσου Πανσεβασμιώτατε !!! ) και μαζί του η μπάλα να παίρνει την συνοδεία του και τους « θαυμαστές » του, λες και όλοι πίνουν όπιο και είναι θύματα του Ιερέως.

Βγαίνει ο κάθε δεσπότης να το παίξει τιμητής, την ώρα που ο ίδιος δεν βλέπει την καμπούρα του, ούτε τους αγύρτες που χειροτόνησε και βάλλει εναντίον του πατρός Δημητρίου, που τόσος κόσμος αναπαύεται στο πετραχήλι του. Αφού μιλούν για εμπόριο γιατί δεν ερευνούν τις καταθέσεις του ή τα ακίνητά του; Είναι δυνατόν τόσοι επώνυμοι να είναι ανόητοι;

Ή μήπως χάνουν τα δικά τους παγκάρια και τους έπιασε ο πόνος ; Γιατί το τελευταίο τους μέλημα είναι τα λογικά πρόβατα που έχουν μόνο για μαλλί, κρέας και γάλα .

Γεμίσαμε αγύρτες και ανόητους στον κλήρο και όλοι βλέπουν τον παπά Δημήτρη, που στο κάτω κάτω είναι και άνθρωπος αξίας και αγάπης. Οι κατά μητροπόλεις άγιοι να βλέπουν τα του οίκου τους και ας αφήσουν ήσυχους τους πατέρες στον Λυκαβηττό.
Αν είναι φούσκα θα καταλαγιάσει. Αν πάλι είναι προς Δόξαν Θεού θα τρανωθεί.

Να ζης πάτερ Δημήτριε και να σου δίνει δύναμη ο θεός να αναπαύεις τους ανθρώπους.

Ο τω πνεύματι ηνωμένος μετά σου,
Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός.

https://www.exapsalmos.gr/2022/06/27/geron-athanasios-missos-mipos-chanoun-ta-pagkaria-vgainei-o-kathe-despotis-na-to-paiksei-timitis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου