14 Ιουνίου, 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

 Παγωμένο Πράσινο Τσάι Με Μέντα

Οι έντονες γεύσεις ενδείκνυνται για παγωμένο τσάι. Ενώ γενικότερα το πράσινο τσάι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να το απολαύσετε παγωμένο, αυτό το πράσινο τσάι έχει έντονη γεύση λόγω της μέντας που περιέχει.

Στο μίγμα αυτό περιέχεται μόνο πράσινο τσάι τύπου Sencha και μέντα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα δροσιστικό. Έτσι είναι παράλληλα και υγιεινό καθώς περιέχει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και κάνουν μόνο καλό. Η προετοιμασία του είναι εύκολη και με παραλλαγές μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γούστα. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε το στα μέτρα σας.

Χρόνος Προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασία και 4 ώρες παραμονής στο ψυγείο

Υλικά:
2-3 κουταλιές της σούπας Moroccan Mint
1 Λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό (γυάλινο)
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)
Προαιρετικά – 1 Φύλλο μέντας για γαρνιτούρα.

Εκτέλεση:
Βράστε το φυσικό μεταλλικό νερό στους απαιτούμενους βαθμούς (70° Κελσίου ) και κατόπιν ρίξτε τέσσερις κουταλιές Moroccan Mint (και τη μαύρη ζάχαρη εφόσον επιθυμείτε).
Αφήστε το να βγάλει το άρωμα του για 3 – 4 λεπτά και αφού το σουρώσετε, ρίξτε το στο γυάλινο μπουκάλι του ενός λίτρου και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Μετά από 4 ώρες βγάλτε το από το ψυγείο

Παραλλαγές:
Για να γίνει πιο συναρπαστικό το ποτό σας, μπορείτε να ρίξετε πάγο και να περάσετε όλο το μίγμα στο μπλέντερ για να θρυμματιστεί, φτιάχνοντας έτσι ένα εκπληκτικό παγωμένο τσάι. Δοκιμάστε κάτι έξυπνο για να μην νερώνει το τσάι σας. Ετοιμάστε λίγο περισσότερο τσάι και φτιάξτε παγάκια που αν χρησιμοποιηθούν αντί για παγάκια από νερό θα ενισχύσουν τη γεύση του τσαγιού σας. Στο Tsai.gr θα βρείτε συνταγές και δεκάδες άλλες προτάσεις για παγωμένο τσάι.

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου