30 Σεπτεμβρίου, 2023

«Ράον σιωπή» κ. Τατσόπουλε!

 Του Σωτήρη Μ. Τζούμα  

Νέες ύβρεις εξαπέλυσε γνωστός …βαλσαμωμένος άπιστος για την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, με αφορμή την έλευσή της στην Κοζάνη. Το συνηθίζει άλλωστε! Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι αποφαίνεται ως Οικουμενική Σύνοδος για κάθε θέμα που άπτεται της πίστεως και της ευσεβείας των πιστών!  Με ειρωνείες και πικρόχολα σχόλια «ενημερώνει» τους αναγνώστες του στη σελίδα του τι είναι η Αγ. Ζώνη. Έχει άποψη για όλα επομένως  και γιαυτό!  Συκοφαντεί ευθέως τον ιερό κλήρο -«ρασοφόρους απατεώνες» τους αποκαλεί- ότι κοροϊδεύουν το ποίμνιο με «το ξακουστό κομμάτι ύφασμα»! Δεν έχει καμία αναστολή και ασφαλώς δεν έχει φόβο Θεού! 

Αυτός που περιφέρει την Αγία Ζώνη προς ενίσχυση των πιστών από τόπο σε τόπο, είναι ένας αείποτε προσευχόμενος Γέροντας για τους μηδέποτε προσευχομένους! Δηλαδή τους ομοίους σου. Ο Γέροντας Εφραίμ ενισχύει όλη την Ελλάδα σε κάθε περίσταση ανάγκης όχι μόνο πνευματικά αλλά και υλικά. Συνδράμει στα συσσίτια των Μητροπόλεων, στα έργα πνευματικής υποδομής και ανασυγκρότησης. Πολλές φορές είναι ο ένας για όλους! Και ο λαός μας, το …ποίμνιο όπως λες εσύ περιπαικτικά καταλαβαίνει!

Το ποίμνιο κ. Τατσόπουλε, δεν τρώει κουτόχορτο. Το ποίμνιο γνωρίζει πολύ καλά πού να καταφύγει, πού να βρει παρηγοριά, που να βρει την ελπίδα που εσείς και κάποιες άλλες σαν κι εσάς «σοφές κεφαλές» αλλά άδειες,  του την έχετε κλέψει. Το ποίμνιο, ναι το λίγο αλλά εκλεκτό ποίμνιο του Χριστού,η μικρά ζύμη, πιστεύει στην Υπεραγία Θεοτόκο, γι’ αυτό και προστρέχει στο ιερό κειμήλιο της Οικουμένης, στο τεμάχιο του ιερού ενδύματός της, την Αγία Ζώνη, για να πάρει ευλογία.  Και αυτό εσύ και οι όμοιοί σου δεν θα το καταλάβετε ποτέ! 

Αφήστε επιτέλους τον λαό ήσυχο. Λες και τον γλιτώσατε από τα ρουσφέτια, από τα λαμόγια, από την ρεμούλα ή από την ακρίβεια, από τους φόρους, από τα χαράτσια και σας έμειναν οι «ρασοφόροι απατεώνες»!

Φτάνει πια!

Τί προσφέρατε εσείς  σ’ αυτόν τον λαό; Σε τι του φανήκατε χρήσιμοι; Πότε τον βοηθήσατε;Απλά θεσούλες ψάχνατε και απολαμβάνατε! 

Οι ρασοφόροι όμως, ω κύριε Τατσόπουλε, οι απλοί παπάδες της υπαίθρου στέκονται δίπλα στον λαό μας, στις χαρές και στις λύπες του. Τον αγιάζουν, τον φωτίζουν, τον παρηγορούν!Τον ενισχύουν!

Στις πρόσφατες θεομηνίες, που εσύ βάζεις την λέξη σε εισαγωγικά, είδα παπάδες με γαλότσες να βοηθούν το ποίμνιό τους, είδα παπάδες μέσα στη λάσπη να αγωνιζονται για τον απλό λαό και  να ανοίγουν τις εκκλησιές να φιλοξενήσουν κόσμο, είδα παπάδες να μοιράζουν νερό και τροφή, είδα παπάδες και δεσποτάδες παρόντες και όχι απόντες από την κοινή αγωνία και τον αγώνα για την επιβίωση!

Εσύ και όλοι οι όμοιοί σου πού ήσασταν;;;

Γι’ αυτό «ράον σιωπή» κ. Τατσόπουλε!

Κλείσε το στοματάκι σου και όταν μιλάς για την Παναγία, τα ιερά και τα όσια της φυλής μας και τον ιερό κλήρο, να κάνεις πρώτα πλύσεις και γαργάρες με ροδόσταμο.

Φτάνουν πια τόσες αηδίες.Στο τέλος θα πνιγείς  από τα ίδια σου τα λόγια! Ο Θεός σου έδειξε την παρουσία του! Αλλά δεν το εκτίμησες! Δυστυχώς!

https://www.exapsalmos.gr/raon-siopi-k-tatsopoule/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου