Αντώνιος Παρασκευόπουλος: Γενοκτονική πολιτική του τουρκικού Προξενείου.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ?

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Γενοκτονική πολιτική του τουρκικού Προξενείου.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ?


Γενοκτονική πολιτική του Προξενείου

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

     Ο αμετάκλητος κίνδυνος ολοκληρωτικής αφομοίωσης και εξαφάνισης των αλεβιτών, τους οδήγησε στην επαναστατική απόφαση να διοργανώσουν το πατροπαράδοτο πανηγύρι τους, χωρίς τη θηλιά της Τουρκίας. Η λυσσαλέα προσπάθεια του προξένου, αλλά και ενός συρφετού πρακτόρων, σουνιτών ιμάμηδων και πουλημένων αλεβιτών, να αλλάξουν την απόφαση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Ο πανικός του τουρκικού εθνικισμού ώθησε να γίνει το εκτουρκισμένο πανηγύρι στο Χίλια πρώτο, για να προλάβουν χρονικά το αντίστοιχο αλεβίτικο πανηγύρι που γίνεται κάθε Αύγουστο.Έτσι το διοργάνωσαν όπως-όπως, στις 28 έως 30 Ιουλίου 2017.

Οι μηχανισμοί του τουρκικού εθνικισμού και του Προξενείου της Κομοτηνής πίεσαν τους απλούς αλεβίτες χωρικούς με κηρύγματα και απειλές μέσα στα τζαμιά (ειδικά σε όσους τα παιδιά τους σπουδάζουν στην Τουρκία) να δώσουν το παρόν στο τουρκικό πανηγύρι και να μην πάνε στο δικό τους αλεβίτικο. Το ίδιο έπραξαν συντονισμένα και μειονοτικοί δημοσιογράφοι στις τουρκόφωνες εφημερίδες.

Παρόλες τις πιέσεις, την πρώτη ημέρα του εκτουρκισμένου πανηγυριού ο κόσμος ήταν ελάχιστος (καμιά 50αριά άτομα) με αποτέλεσμα να πιάνει απελπισία τους διοργανωτές και να σκέφτονται ακόμη και ακύρωση του πανηγυριού, το οποίο θα παραχωρούσαν για να το διοργανώσουν οι αλεβίτες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορούσε να γίνει δεκτό από την Τουρκία, που υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει πολλά λεφτά για να πετύχει το πανηγύρι, ιδίως την τελευταία ημέρα του.

Εκπαιδευτική Γενοκτονική Πολιτική. Τουρκικά στα δημόσια νηπιαγωγεία.

     ΄Ένα ακόμη βήμα για τον περαιτέρω εκτουρκισμό των Πομάκων επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την πρόθεση να εισάγει την τουρκική γλώσσα στα δημόσια νηπιαγωγεία που είναι στα Πομακοχώρια και σε οικισμούς Ρωμά. Ξεκάθαρη γενοκτονική πολιτική, χωρίς να κρατιούνται τα προσχήματα. Αντί να εφαρμοστεί η διγλωσσία στα χωριά που κατοικούν αμιγώς τουρκόφωνοι, αυτοί αποφάσισαν μετά από πιέσεις του τουρκικού εθνικισμού να «ξεπαστρέψουν» τους Πομάκους μια και καλή. ΄Όπως φαίνεται το κλείσιμο των παράνομων παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων έφερε τα Τουρκικά στα δημόσια νηπιαγωγεία για να ικανοποιηθεί η ΄Αγκυρα. Υποψιαζόμαστε ότι έγινε κάποια υπόγεια συμφωνία του τύπου κλείσε τα παράνομα νηπιαγωγεία και εμείς δεσμευόμαστε να βάλουμε την Τουρκική στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Τα τουρκικά πανεπιστήμια και οι Πομάκοι.

Και φέτος πολλοί γονείς αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στην Τουρκία για να σπουδάσουν σε τουρκικά πανεπιστήμια. Αιτία είναι η αδυναμία τους να στείλουν τα παιδιά σε ελληνικά πανεπιστήμια, αφού είναι γνωστό ότι τα παιδιά που λαμβάνουν μόρφωση από μειονοτικό δημοτικό υστερούν πολύ σε γνώσεις έναντι των παιδιών που τελειώνουν το δημόσιο δημοτικό. Το πρόβλημα γιγαντώνεται με τα παιδιά που πηγαίνουν στα μειονοτικά γυμνάσια-λύκεια. Η ποσόστωση του 0,5% για είσοδο των παιδιών της μειονότητας δεν αρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση για τα πανεπιστήμια.


Το αποτέλεσμα είναι πολλοί Πομάκοι γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στα τουρκικά πανεπιστήμια και μάλιστα μερικοί θεωρώντας ότι τα παιδιά τους δεν γνωρίζουν καλά Τουρκικά, τα στέλνουν από μικρά στην Τουρκία για να τελειώσουν το γυμνάσιο και το λύκειο και ύστερα να πάνε στο τούρκικο πανεπιστήμιο.

Σχόλιο: Με τέτοιους και άλλους τρόπους γίνεται η αλλαξοπιστία, η βίαιη αφομοίωση και ο εκτουρκισμός των Πομάκων που αλλοιώνει την πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης υπέρ του τουρκικού στοιχείου.

http://pomakohoria.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου