20 Σεπτεμβρίου, 2018

Μ ε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Ονομαστήρια του Σεβ. Ποιμενάρχη μας


Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, του Σεβ. Ποιμενάρχη μας και πλειάδας κληρικών απ’ όλη την μητροπολιτική μας περιφέρεια.
Στην Ιερά Μητρόπολή μας φυλάσσεται τμήμα από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση για ευλογία και ενίσχυση του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού μας, τόσο το απόγευμα της παραμονής όσο και ανήμερα, όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον βίο του Αγίου Ευσταθίου, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την βαθιά πίστη και την ιώβεια υπομονή του. Στη συνέχεια μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την πνευματικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του σεπτού Ποιμενάρχη μας στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ του ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια να ποιμαίνει με την ίδια σοφία την τοπική Εκκλησία.
Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την αγάπη και τις ευχές τους. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, οι οποίοι θέλησαν να βρεθούν κοντά του για να του ευχηθούν. Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής  ο Σεβασμιώτατοςπροσέφερε ένα κέρασμα στο πολυπληθές εκκλησίασμα, που συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε.
Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους. Στους ευσεβείς χριστιανούς που είχαν κατακλύσει τον Ναό και τους χώρους του Ιδρύματος, μίλησε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας υγεία, μακροημέρευση και την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος. Επακολούθησε η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μάνης και όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς για την αγάπη και τις ευχές τους, ενώ αντευχήθηκε υγεία και κατά Θεόν προκοπή.
(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον Αρχιερατικό Εσπερινό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου