10 Ιανουαρίου, 2019

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΞΥΝΟΧΟΝΤΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ..ΣΥΝΘΕΤΕΙ ΣΕΡΟΤΟΝΙΝΗ
Posted on Ιανουαρίου 8, 2019 by kosmaser








Λεει η Ρια, παω να φαω ενα πιατο τραχανα Συμφωνω μαζι της μια κι ο τραχανάς, σαν φαγητό,είναι μια απόλυτα  ισορροπημένη πρόταση,αφού περιλαμβάνει τα πάντα.

Σωστούς υδατάνθρακες, αρκετή πρωτεϊνη και μονοακόρεστο λίπος.





Για δύο πιάτα χρειάστηκα μόλις 1 φλυτζανι του τσαγιου τραχανα 4 φλυτζανια νερο ασφαλώς αποχλωριομένο. Αλατι ανεπεξέργαστο 4 στροφές στο μύλο. Υπεροχα καυτερο μπουκοβο, που το βαζω κυριολεκτικα παντου ακομα και στο ψωμι μου, αφου το φρυγανισω. Διεγειρει τα γαστρικα υγρα,αλλα το κυριοτερο ,δινει το εναυσμα για παραγωγη Σεροτονινης,η οποια ως γνωστον συντιθεται στον γαστρεντερικο σωληνα ,στην οποια και οφειλουμε τα αισθηματα αγαλιασης, οταν τρωμε κατι που μας αρεσει. Λίγο λαδι Φέτα, και γνησιο ροκφόρ όχι πολύ, αλλά αρκετό για να δώσει¨χρώμα¨στο συνολικό αποτέλεσμα. 




Το κάτι άλλο, που απογειωνει το συγκεκριμμένο πιάτο, ειναι ελάχιστο υπερ-καυτερό σουτζούκι απ τον ¨Μιράν¨.





Πώς το κάνουμε:

Στην κατσαρολα με το νεράκι κι ενω ειναι κρυο, ριχνουμε τον τραχανα. Ξεκινάμε το ανακατεμα με μια ξυλινη κουταλα αμέσως. Η κουζινα μας, σε μετρια σκαλα θερμοκρασίας.





Προσθετουμε το αλατι, το πιπερι, το μπουκοβο και το λάδι και το καυτερό Μιράν. Χρονομετρούμε περί τα 10 λεπτα ανακατευοντας συνεχως. Τελος, μολις ειναι σχεδόν ετοιμο ριχνουμε και τα τυρια μας και ανακατεύοντας ηπια, το αφήνουμε να ηρεμήσει.





Βγήκε ακριβώς δύο βαθιά πιάτα.Αρχικά έφαγα το πρώτο, με λίγο ψωμί δικό μου.Δεν άντεξα κι έφαγα και το δεύτερο με ένα ποτηράκι ασύρτικο κόκκινο σαν αίμα.Ομολογώ οτι είχα καιρό να απολαύσω ένα τόσο γευστικό γεύμα.





Δοκιμάστε το, αν σας πάει ο τραχανάς,
χαιρετε…





https://kosmaser.wordpress.com/2019/01/08/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου