16 Φεβρουαρίου, 2019

ΠΕΡΙ ΤΟΥ .."ΕΛΛΗΝΑ" ΧΡΙΣΤΟΥ.

                                         

https://diamantiskoutoulas.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html

      Εχει γεμίσει η παγκόσμια βιβλιογραφία ηδη απο την Αρχαιότητα , ΑΦΘΟΝΕΣ μπουρδολογίες περί Χριστού. 
Το 150 μΧ ο ΚΕΛΣΟΣ εγραφε οτι ο Ιησούς ηταν ο ..εξώγαμος γυιός του Ρωμαίου στρατιώτη ΠΑΝΘΗΡΑ/ Panthera, ενώ εδω και δεκαετίες κυκλοφορεί η "πληροφορία" οτι ο Ιησούς ηταν ο..Απολλώνιος Τυανεύς... (Γνώρισα απο κοντά πριν 20 χρόνια , μερικούς απο αυτούς τους περίεργους "ιστοριοδίφες" που μιλούσαν περι του Ελληνα Χριστού με μή- σοβαρές ΕΥΤΡΑΠΕΛΕΣ απόψεις ..) 
      Για να μην κουράσω γράφω τα εξής ως ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ σχετικά με την Καταγωγή του Ιησού:

       1) Η μόνη φιλολογικώς & ιστορικώς ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ πηγή περί Ιησου ειναι τα Ευαγγελια και δη τα Συνοπτικά γραμμενα λιγο μετά το 70 μΧ (Ενώ ο "βίος του Απολλώνιου Τυανέα" του ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΥ , με τον οποιον ταυτίζουν τον Ιησού διάφοροι, γράφτηκε περί το 200 μΧ) 
         2) Ο Ιησούς ηταν ΕΒΡΑΙΟΣ και μάλιστα ΠΙΣΤΟΣ Εβραιος , (μεγαλωμένος σε οικογένεια ΕΥΣΕΒΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ οπως φαίνεται απο το ταξίδι που εκανε η οικογένεια του ,στο Ναό της Ιερουσαλήμ, οταν ηταν 12ετής) -αν και με φιλελευθερες θέσεις κι οχι συντηρητικές οπως των Φαρισαίων & Εσσαίων. Περιτμήθηκε, σύχναζε τα Σάββατα στις Συναγωγές, και στις μεγάλες ΕΒΡΑΙΚΕΣ Εορτές επισκεπτόταν το ΝΑΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. 
          3) Ακολούθησε τον Ιωαννη ΒΑΠΤΙΣΤΗ, αρα αποδέχτηκε το ΕΒΡΑΙΚΗΣ αντίληψης ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ κήρυγμα του Βαπτιστή, οτι " ηγγικεν η Βασιλεία του Θεου".           
       4) Κήρυξε ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ , και μάλιστα στην υπαιθρο, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ με τους ελληνιστικούς πληθυσμούς. 
          5) Επικαλέστηκε την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑ ,οταν μπηκε στα Ιεροσόλυμα ,πάνω σε ενα γαϊδουράκι, δειχνοντας ΔΗΜΟΣΙΩΣ, οτι αυτός ειναι ο ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ Βασιλιάς- Μεσσιας του Ισραήλ που γράφει ο Ζαχαρίας. Και τέλος
          6) Εκτελεστηκε απο τη Ρωμαϊκή Εξουσία της Ιουδαίας ως ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, που σημαίνει οτι πρέπει να ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ προς τουτο ΔΑΒΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ασχετα με το πώς την εννοούσε ("η βασιλεία η εμή ουκ εστιν εκ του κοσμου τουτου"). Οι Ρωμαιοι αμεσως κατάλαβαν οτι επικαλειται ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΕΣΣΙΑΝΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ κατα τας ΕΒΡΑΙΚΑΣ Γραφάς, και γι αυτό εγραψαν στην Καταδίκη του "REX JUDAEORUM" - και οι Ρωμαίοι σε δικαστικά ζητήματα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΗ, ειχαν την διοικητική ευφυία προς τουτο. 
        Τούτων δοθέντων ,τα περί "Ελληνα" Χριστού διαφόρων ντοκιμαντέρ ,απο "εγκυρα" διεθνή δικτυα, ειναι ευθέως ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ , και απλώς εξυπηρετούν το σκοπό που επιδιώκουν που δεν ειναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ- ΙΣΤΟΡΙΚΗ Αλήθεια, αλλά το ΚΕΡΔΟΣ. 

ΥΓ Συνήθως τέτοιες ασυναρτησίες κυκλοφορούν Πάσχα - φετος (2019) ηρθαν πιό νωρίς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου