Εβδομαδα των Βαϊων. Καποιοι, πολλοι ή λιγοι, συνεχιζουμε να νηστευουμε. Αν εισαστε αναμεσα σ αυτους που συνειδητα το επιχειρουν, μαθετε να κανετε μια ταχινοσουπα, απλη νοστιμη, ταιριαζει σ ολους , ειναι¨ξενοιαστη¨, και το κυριωτερο γεματη χαμογελα και χαρα.
Δεν ειναι δυσκολη. Θελουμε
6 φλιτζάνια νερό
1-2 φλιτζάνι κριθαράκι (μέτριο) ή/και ρύζι
Αλάτι, λεμονι προαιρετικα,
3/4 φλιτζανιού ταχίνι
1 ½ φλιτζάνι νερό κρυο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το αλάτι να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει .
Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει .
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια που βράζουμε το κριθαράκι, πάντα με αγάπη ,χτυπάμε σε ένα μπολ το ταχίνι με το ενάμισι φλιτζάνι κρύο νερό έως ότου ασπρίσει.
Μπορουμε να ριξουμε προσεκτικα και χυμο λεμονιου.
Παίρνουμε με την κουτάλα ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα που βραζει,και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο ασπρισμένο ταχίνι και στη συνεχεια το ρίχνουμε με προσοχή στο βρασμένο κριθαράκι που ήδη το έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά και η ταχινόσουπά μας είναι έτοιμη.
Προσθετουμε λεμονι κατά βουληση.
Σας βεβαιώνω πως είναι πεντανοστιμη αν μάλιστα δεν φοβασθε και βάλετε καυτερό μπουκοβο,θα σας απογειώσει ντοπαμινεργικα.
Η ταχινόσουπα προσφέρεται και ως δείπνο αλλά και ως πρωινό. Εγώ την τρώω σαν γεύμα, αλλά και δείπνο με ψωμί κι ελιές .
Χαίρετε..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου