17 Αυγούστου, 2019

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ..

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ..

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ
Υπαρχει αντιδοτο στη Μοναξια, ρωτα η Μαρια.
Ως φαινεται η ε π ί γ ν ω σ η   του Θεού, είναι το αντίδοτο της μοναξιάς. Η  ακατανοησία και η αντιπαλότητα, οδήγησε στον διαμελισμό των εθνών, στην απομόνωση. Τελικά η άρνηση του Θεού μεταβάλλεται σε άρνηση του ίδιου του ανθρώπου. Νομίζουμε ότι θα μας ζητήσει ο Θεός πολλά. Αλλά όχι.Θα ζητήσει μ ό ν ο ν  αυτά που Μπορούσαμε Να Κάνουμε Και Δεν Κάναμε. Δεν θα ζητήσει καρπούς εκεί Που Δεν Έσπειρε Δεν θα πει στον τραυλό γιατί δεν έγινε ιεροκήρυκας  και στον χωλό γιατί δεν έγινε δρομέας.
Θα Δώσουμε Λόγο Γι’ Αυτό Ακριβώς   Που Μπορούσαμε Να Κάνουμε Και Δεν Το Κάναμε. Θα Λαθεύουμε, Θα Σκοντάφτουμε, Θα Πέφτουμε, Μα Θα Σηκωνόμαστε. Έχει Τόση Άπλα , Τόση Άνεση Τόση Ευρυχωρία η Εκκλησία Μας. 
Μια τέτοια κατεύθυνση αναζητήσεως του Θεού και του ανθρώπου δια της Εκκλησίας, κάνει τον άνθρωπο  όχι μόνον να ξεπερνά τη μοναξιά αλλά και να της δίνει καινούργιο νόημα.Γιατί γι’ αυτόν που αναζητεί το Θεό, η μοναξιά γίνεται πολύ συχνά άλλος δρόμος επικοινωνίας και κοινωνίας.  Γίνεται δηλ. η μοναξιά πλαίσιο για να μπορέσει ο άνθρωπος να συνομιλήσει περισσότερο με το Θεό, να ακούσει το Θεό, να τον ζήσει στην ψυχή του.Έτσι για το χριστιανό η μοναξιά αποκτά θετικό περιεχόμενο γιατί γεμίζει με την παρουσία του Θεού.Έτσι διακρίνεται η μοναξιά – φυλακή, από τη μοναξιά ελευθερία
Γιατί πολλή ειρήνη υπάρχει μέσα στη σιωπή. 
Μη νομίσετε πως ο αντίποδας της μοναξιάς είναι το ξεφάντωμα της μέθης και του σαρκασμού, ούτε η αλλoτριωμένη εικόνα του ανθρώπου–κτήνους  που κυλιεται στη λάσπη των κοσμικών ηδονών σπαταλώντας την ¨περιούσιον κληρονομια¨ του.
Υπάρχει κοινωνικότητα που είναι μοναχική και σιωπή που είναι εύγλωττη. 
Να ‘σαι φιλος οσο και ξενος με ολους  συμβουλευει ο αββας Ησαιας.
Λεγε τη γνωμη σου διχως να θες να την  επιβαλλεις . 
Άκου τον αλλο, κι ας σου φαινεται ανιαρος και αποτομος. 
Μην απορριπτεις ο,τι δεν σου αρεσει, 
Μη κολακευεσαι επειδή οι άλλοι χειροκροτούν τη γνώμη σου. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ
Έχε τον πόνο σου, την ιστορία σου, όπως και κάθε άλλος έχει τον δικό του πόνο, τη δική του ιστορία. Ο Χριστός έχυσε το αίμα Του και γι’ αυτόν και για σένα και για όλους μας. 
Να κοιτάς να είσαι αυτό που είσαι
Κυρίως μην υ π ο κ ρ ί ν ε σ α ι τον καλό  γιατί είναι βαριά αυτή η αρρώστια και θανατηφόρος. 
Φτιαξτα με το θεο, Φτιαξτα με τον εαυτο σου, 
Φ τ ι α ξ τ α   με τους αλλους. 
Να η αληθινή κοινωνικότητα που διώχνει τη μοναξιά. Και ο εγωισμός είναι αμαρτίαΆρα ο εγωισμός σε σπρώχνει στη μοναξιά που κανένα κοσμικό σαλόνι δεν μπορεί ποτέ να αναιρέσει.   
Σβήνουν τα φώτα και μένεις μόνος σου. 
Και φοβάσαι.Σου λείπει η παρηγοριά του Θεού, η βοήθεια των αδελφών.
Μη φοβάσαι ό τ α ν  είσαι μόνος, αρκεί να έχεις την αίσθηση ότι είναι μαζί σου ο Θεός. Σε μια εποχή σαν τη δική μας,η νεολαία μας Κινδυνεύει  Να Περιπέσει Σε Μαρασμό Που Επιτείνεται Από Τα Ογκώδη Προβλήματα Που Υψώνονται Στο Διάβα Της, Την Ανεργία, Την Ηθική Σήψη, Τις Κλειστές Πόρτες, Την Τρομοκρατία, Τη Βία, Την Αλλοτρίωση.Ο κίνδυνος της μοναξιάς αυτής προβάλλει απειλητικός.
Kαι Οδηγεί Στην Ψύχωση,Στην Αδιαφορία Περιθωριοποίηση , Στην αυτοκτονια.
Είναι κρίμα σε μια τόσο δυναμική και ελπιδοφόρα ηλικία, να χάνεται η ζωή θυσιασμένη στο βωμό της ανεστιότητος,της απελπισίας, της μοναξιάς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα της υπέρβασης, όπως την διδάσκουν οι άγιοι Πατέρες, όπως την βιώνει η αγία Εκκλησία.
Χαίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου