21 Οκτωβρίου, 2019

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΚΑΙ  ΟΙ  ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ  ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΕΝΟΧΗ  ΣΤΑΣΗ  ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΥΠΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ!!!!!
- Οκτωβρίου 21, 2019

Εν συνόψει :
Δεν τον ενδιέφερε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ τον Μουσσολίνι η Ελλάδα , δεδομένου οτι η Ιταλία ηδη  ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ,μέσω των οποίων μπορούσε να ελεγξει την Ανατ.Μεσόγειο.

Αποφάσισε ,ωστόσο, τέλη ΙΟΥΛΙΟΥ '40, να επιτεθεί στην Ελλάδα ,οταν αντελήφθη οτι ο Χίτλερ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΤΟΛΟ  -τον καλύτερο ,τοτε, στην Ευρώπη μετά από τον Αγγλικό ,φυσικά-
ΣΤΟΝ ΦΡΑΝΚΟ , ως αντάλλαγμα για να τού επιτρέψει ελευθερη δίοδο για την Κατάληψη του ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ.

[ Ο Χίτλερ εστειλε 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1940 τον Φον Κανάρη, αρχηγό της Αντικατασκοπίας, για συνομιλίες στη Μαδρίτη ,επ αυτού : Επιχείρηση FELIX ]

Το σχέδιο Επίθεσης κατά της Ελλάδος -Emergenza G- πρόβλεπε την ενέργεια του 25ου ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ " ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ" υπό τον Ρόσσι με δύο αντικειμενικούς σκοπούς :

1. Κατάληψη της Ηπείρου & των Ιονίων Νήσων, με προέλαση των Αλπινιστών της ΤΖΟΥΛΙΑ μέσω Πινδου [= κεραυνοβόλος πόλεμος] για να αποκοπεί η Ηπειρος απο την Δυτ.Μακεδονία .

2.Κατόπιν περικυκλωση & ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ των δυνάμεων  της Ηπείρου
-8η Μεραρχία ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΥ
& την 3η Ταξιαρχία ΓΙΑΤΖΗ-
με τις Μεραρχίες ΦΕΡΑΡΑ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ & ΣΙΕΝΝΑ.

[ Αργότερα , σε δεύτερο χρονο,το 26ο ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ " ΚΟΡΥΤΣΑ" υπό τον Νάσσι,
θα επεύλανε κατά της Θεσσαλονικης ]

Το Σχεδιο αυτό του ΠΡΑΣΚΑ ,οπως φαινεται και στους αδαείς, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ,
τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο.

Αρα, από στρατηγική αποψη φαινεται οτι ο Μουσσολίνι ΕΠΕΔΙΩΚΕ στο να ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ δεν θα αφηναν πχ οι Αγγλοι ,την Κρήτη ανυπεράσπιστη ]
ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ - οπου δεινοπαθούσε η Στρατιά του Γκρατσιάνι-
και κατόπιν ,μετά την εμπλοκή των Αγγλων στην Ελλάδα, ΝΑ ΕΝΕΠΛΕΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ δεδομένου οτι δεν θα αφηναν οι Γερμανοί
τις ΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ να βρεθούν μέσα στην εμβέλεια των ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Επίθεση στην Ελλαδα ως γνωστόν απετυχε διοτι η χωρα ηταν - ΧΑΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑΞΑ ,που παρέλαβε το '36 μια διαλυμενη & ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1932 ΧΩΡΑ-
προετοιμασμένη για Πολεμο .

Ηδη μετά τον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ ειχε κάνει ο Μεταξάς ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ στην ελληνοαλβανική μεθόριο .
Από στρατιωτική αποψη η Ιταλική Επιθεση απέτυχε  επειδή η ΤΖΟΥΛΙΑ δεν προχώρησε στην ΠΙΝΔΟ χαρις στην αμυνα του ΔΑΒΑΚΗ αφενός και κυρίως χαρις στην εγκαιρη & ταχεια επέλαση της 1ης Μεραρχίας του ΒΡΑΧΝΟΥ που διέλυσε την Τζουλια, τον ΚΥΡΙΟ ΜΟΧΛΟ του Κεραυνοβόλου Πολέμου του Πράσκα.

Ταυτόχρονα η 8η Μεραρχία κράτησε το ΚΑΛΠΑΚΙ κι ετσι σε 10 μέρες ειχε λάβει οικτρό τελος η Επιθεση του Μουσσολίνι.

Ωστόσο και οι Αγγλοι & οι Γερμανοί θα εμπλέκονταν στην Ελλάδα με χαμένους ,ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ & ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ τους Γερμανούς ,επειδη θα τους προλάβαινε στη Ρωσία ο ..στρατηγός ΧΕΙΜΩΝΑΣ..

ΥΓ σήμερα γνωρίζουμε οτι ο Φον Καναρης δουλευε για την Αντιχιτλερική Αντιπολίτευση και δρούσε υπογείως σε συννενόηση με τους Αγγλους.
Επίσης ο ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ δημοσίευσε στις 13/19/2009 αποχαρακτηρισμένα Εγγραφα απο το Λονδινο που δειχνουν οτι ο Μουσσολίνι ηταν ΕΜΜΙΣΘΟΣ πράκτορας των Αγγλων ηδη απο το 1917...
Γι αυτό , φαινεται εκτελεστηκε με σπουδή, αρον αρον ,απο τους Παρτιζάνους ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΡΑ ΠΕΤΑΤΣΙ ,την φιλενάδα του,
στις 28/4/1945 χωρίς να πάει σε ΔΙΚΗ ,οπως οι υπόλοιποι του Αξονα στη ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ..

ΥΓ2 η βιβλιογραφία ειναι απέραντη για τα παραπάνω, σημειώνω μονο 2 ελληνογλωσσα εργα - στις φωτο- για μια προχειρη προσέγγιση για καθε φιλιστορα.

ΥΓ3 υπάρχουν ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία για τον Β' ΠΠ ,αλλά οπως πάντα η Ιστορική Αλήθεια αργά η γρήγορα ,ερχεται τελικά στο φως..




ΔΙΑΒΑΣΑ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ   ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' ΤΗΣ 11 ΦΕΒ 1967  ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΊΑ  ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ  ΚΑΤΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ  ΜΕ  ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου