11 Μαΐου, 2021

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜ ΚΙΝΙΣΟΝ(ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ) . ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗΣ ;;

 
Ο Kinison (αριστερα) μαζι με τον  Rodney Dangerfield

Γεννηθηκε  08 Δεκεμβριου 1953 και πεθανε 10 Aπριλιου 1992 (ετων 38).

Ο Θάνατος  του.

Την Παρασκευή, 10 Απριλίου 1992, ο Kinison οδηγούσε ενα αυτοκινητο Pontiac Trans Am και χτυπήθηκε σε ενα σταυροδρομι βορειοανατολικά του Needles στην Καλιφόρνια, με ένα φορτηγό που το οδήγησε ο 17χρονος Troy Pierson, ο οποίος έπινε αλκοόλ. Το φορτηγό που οδηγουσε ο Pierson επεσε επανω στο οχημα του Kinison. Τη στιγμή της σύγκρουσης, ο Kinison ταξίδευε στο Laughlin της Νεβάδας, για να εμφανιστεί σε μια  εκπομπή.

Ο Κίνισον βρέθηκε αναίσθητος ανάμεσα στα καθίσματα του αυτοκινήτου του στη σκηνή της σύγκρουσης. Δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και το κεφάλι του έσπασε το παρμπρίζ. Ο θανατος του  συνεβη στον χωρο του ατυχηματος. Η σύζυγός του τραυματίστηκε επίσης στο ατύχημα, αλλά αργότερα αναρρώσε αφού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Needles. 

Συμφωνα με τον οδηγο του φορτηγου που ηταν αυτοπτης μαρτυρας  ο  Κίνισον μιλησε σε καποιον  και είπε  εκείνη τη στιγμή: «Δεν θέλω να πεθάνω. Δεν θέλω να πεθάνω» . Αλλά τότε εγινε  μια παύση σαν ο Kinison να ακουγε κάποιον που του μιλουσε . Τότε ρώτησε, "Αλλά γιατί;", και μετά από μια άλλη παύση, ειπε "Εντάξει, εντάξει, εντάξει." Ο οδηγος του φορτηγου  συνεχισε  και ειπε  «Όποια φωνή του μιλούσε του έδωσε τη σωστή απάντηση και επειτα ηρεμησε».  Οι προσπάθειες να τον επαναφερουν  απέτυχαν και ο Κίνισον πέθανε επί τόπου από εσωτερικούς τραυματισμούς.  Η Malika Souiri, η σύζυγος του Kinison, την οποία είχε παντρευτεί έξι ημέρες νωρίτερα και φορούσε ζώνη ασφαλείας, βρέθηκε επίσης αναίσθητη μετά τη σύγκρουση, αλλά επέζησε από το ατύχημα με ήπια διάσειση. 

Ο Πιέρσον  βρεθηκε  ένοχος για την κατηγορία ανθρωποκτονίας με βαριά αμέλεια. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο δοκιμασίας και 300 ώρες κοινοτικής υπηρεσίας και η άδεια οδήγησης του τέθηκε σε αναστολή για δύο χρόνια. 

Το σώμα του Κίνισον θάφτηκε σε οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Memorial Park στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Η ταφόπετρα του είναι χαραγμένη με το ρητο : "Σε άλλη εποχή και τόπο θα είχε κληθεί προφήτης." 

ΠΗΓΕΣ

https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Kinison

https://ew.com/article/1997/04/04/kinisons-death-fast-lane/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου