20 Οκτωβρίου, 2021

ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

       
Μια εις βάθος μελέτη του νεοπαγανιστικού φαινομένου, αποδεικνύει, κατ' αρχήν περίτρανα την αποκρυφιστική προέλευση και φύση του. Δημιουργήθηκε να λειτουργήσει και ως ο πιο πρόσφορος δίαυλος του αποκρυφισμού στις σύγχρονες κοινωνίες. Είναι γνωστό πως τα αρχαία ειδωλολατρικά θρησκεύματα ασκούσαν κατά κόρον μαγικές και πνευματιστικές πρακτικές. Η αρχαιοελληνική θρησκεία συντηρούσε ένα απίστευτο εύρος μαγικών και πνευματιστικών στοιχείων. Έστω για παράδειγμα η τέχνη της μαντικής, την οποία ασκούσαν τα ειδωλολατρικά ιερατεία σε όλα τα θρησκευτικά κέντρα. Αλλά οι τεχνικές της μαντικής δεν διαφέρουν από τις τεχνικές των  σύγχρονων αποκρυφιστών. Η αναβίωση της αρχαίας ειδωλολατρίας, στα τέλη του περασμένου αιώνα, αναβίωσε μαζί της και τον αρχαίο αποκρυφισμό. Τώρα ως νεοπαγανισμός έγινε φορέας του αποκρυφισμού της «Νέας Εποχής του Υδροχόου».

      Του λόγου το αληθές, αποκαλύπτουν τα τελετουργικά τους, τα οποία είναι καθαρά μαγικές τελετουργίες, τις οποίες τελούν οι αυτόκλητοι ιερείς των διαφόρων ομάδων, όπως οι χοές και σπονδές, επικαλούμενοι τους δαίμονες (θεοί κατ' αυτούς) της φύσεως. Οι προσευχές τους στον ήλιο κατά τους εορτασμούς των ηλιοστασίων και των ισημεριών. Οι επικλήσεις στις ψυχές των ηρώων. Οι προσευχές και τις επικλήσεις στη Γη, η οποία κατ' αυτούς και ιδιαίτερα για τη μαγικοπαγανιστική Γουίκα, είναι ζωντανή ύπαρξη και «θεά»! Πριν λίγο καιρό μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα είχε εκτενές αφιέρωμα σε νυκτερινές μυστικές τελετουργίες της ελληνικής Γουίκα. Οι τελετές καθαρμών μιασμάτων και απαλοιφή του χριστιανικού Βαπτίσματος. Η εκπεφρασμένη πρόθεσή τους για ίδρυση σύγχρονων μαντείων και σύσταση τελετουργικών μαντικής και ο αυτοπροσδιορισμός πολλών νεοπαγανιστών ως μάντεων. Οι δοξασίες τους περί δήθεν «ενεργειακών χώρων» των αρχαίων «ιερών». Οι δοξασίες τους περί ανωτέρων όντων και εξωγήινων. Η πίστη τους στα ζώδια, και στην αστρολογία, στη μετενσάρκωση, στην εξέλιξη, στην ειμαρμένη κλπ. Δείτε επίσης τις απίστευτες μαγικές και μυστικιστικές τελετουργίες, που τελούνται κάθε χρόνο στα πλαίσια του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Εθνικών Θρησκειών», όπου σαμάνοι ιερείς από όλες τις παγανιστικές θρησκείες κάνουν από κοινού μαγικές φυσιολατρικές ιεροπραξίες. Πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, στο Πεδίο του Άρεως, «εμψύχωσαν» βελανιδιές για τις μαγικές ιεροπραξίες που θα ακολουθούσαν κατά τη φθινοπωρινή ισημερία!

      Δηλωτική του ακραίου αποκρυφισμού του νεοπαγανισμού είναι η άποψή του για τον Εωσφόρο, τον οποίο θεωρεί ως τον «αδικημένο θεό», ως τον «το λαμπρό νέο που φέρνει το φως, τον οποίο αδίκησε ο ιουδαιοχριστιανικός σκοταδισμός», ως τον «Πυρφόρο Προμηθέα» κ.α. Πολλές ομάδες τον λατρεύουν και τον έχουν ως έμβλημά τους. Κάποιες άλλες ομάδες, θέλοντας να απενοχοποιήσουν τον Εωσφόρο, θέλουν να αρνούνται την ύπαρξή του και τον θεωρούν ως σύμβολο της ελευθερίας του ανθρώπου από τα πνευματικά δεσμά του δήθεν «μισάνθρωπου Θεού του Ιουδαιοχριστιανισμού»! Κατά την εορτή των «Προμηθείων» στον Όλυμπο γίνεται τελετουργική αναπαράσταση του ερχομού του πυρφόρου Προμηθέα, ο οποίος συμβολίζει τον Εωσφόρο. Δεν είναι τυχαίο επίσης που οι εορτές των νεοπαγανιστών ταυτίζονται με αυτές των αποκρυφιστών και αυτών των σατανιστών, όπως είναι η Μπελτάιν, ή Βαλμπούργειος νύχτα. Έχει επίσης τη σημασία του το γεγονός ότι γνωστός νεοπαγανιστής εκδότης των Αθηνών έχει εκδόσει τα βιβλία του επίσης γνωστού Γάλλου αποκρυφιστή και αντιχριστιανού συγγραφέα Αμπαιλέν.

      Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας την πνευματική διάβρωση που συντελείται στη χώρας μας. Κάτω από το μανδύα μιας αρρωστημένης αρχαιολαγνείας και πατριδολαγνείας, σερβίρεται και καλλιεργείται στις ανυποψίαστες ψυχές, ο πιο σκληρός νεοεποχίτικος αποκρυφισμός, ο οποίος δυστυχώς είναι ευκολοχώνευτος, διότι παρουσιάζεται ως δήθεν μέρος της αποθεωμένης αρχαιοελληνικής παράδοσης.  

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://old.imd.gr/articles/top/neopaganism/1414

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου