06 Φεβρουαρίου, 2022

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ

Posted on 12 Ιανουαρίου, 2022 by kosmaser

Η σημερινη πανδημια εχει πολλες παραμετρους. Ισως η κυριοτερη ειναι η αποφυγη συγχρωτισμου που διευκολυνει την μεταδοση των διαφορων μεταλλαξεων του κορωνοιου.

Ετσι οι πλεον σωφρονες επιλεγουν την σταδιακη απομονωση, καλλιεργωντας τα ιδιαιτερα ενδιαφεροντα τους, αυτα τα δυο τελευταια χρονια.

Το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το London School of Economics & Political Science διεξήγαγαν μια μελέτη με σκοπο να βρουν μια σύνδεση ανάμεσα στον τόπο που ζουν οι άνθρωποι και το πόσο ικανοποιημένοι είναι με την ζωή τους.

Κατεληξαν πως αυτοι που μπορουν να απομονωθουν εκουσια χωρίς κανέναν  άλλον δίπλα τους, και να ειναι ευχαριστημενοι, ειναι και οι πολύ έξυπνοι

Συνεπεραναν πως, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο νοημοσύνης αυτων , που ζουν σε μεγάλες πόλεις τόσο λιγότερο ευτυχισμένοι είναι.

Κατα κανονα , οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχισμένοι, όταν περιτριγυριζονται από φίλους τους.Κατ εξαιρεσιν οι ιδιαίτερα ευφυείς αισθάνονται πιο άνετα όταν είναι μόνοι τους. Γιατί τωρα συμβαίνει αυτό;

Επειδή το μυαλό του συγχρονου ανθρωπου, είναι εξελικτικά προσαρμοσμένο να λειτουργεί μέσα σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα 150 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο έξυπνος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο άβολα αισθάνεται μέσα σε μεγάλες κοινότητες. 

Οι φιλίες, μας κάνουν ευτυχισμένους, ικανοποιούν την ψυχολογική μας ανάγκη για στοργή, μας δίνουν την αίσθηση ότι τους είμαστε απαραιτητοι και μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες.

 Ωστόσο, αυτοι με υψηλή νοημοσύνη έχουν μιαν αντίστροφη σχέση: οι πραγματικα έξυπνοι, και να μην  μπερδευουμε  τον εξυπνο με τον εξυπνακια.  Παραδειγμα. Ο εξυπνος, ποτε δεν ανοιγει κουβεντα μ ένα ανοητο, καπως οπως συμβαινει αυτον τον καιρο με τους πανεξυπνους αρνητες του εμβολιου. Απλα χαμογελα και συμφωνει μαζι του.

Ο εξυπνακιας, προσπαθει να περασει τις ισως ορθες  αποψεις του στον αλλον , παρ ολο που βλεπει οτι ειναι κολλημενος ανεπανορθωτα.

Οι οντως εξυπνοι,νιώθουν  ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι και  όχι όταν περιβάλλονται από άλλους, ακόμα και αν πρόκειται για ¨καλούς¨ φίλους.  Αυτά λενε οι επιστημονες. Εμεις  ακουμε αξιολογουμε και  απορριπτουμε αν δεν συμφωνουμε. Τα δεχομαστε αν μας πανε, κι αδιαφορουμε αν κατατρεχομαστε από το… μεταβολικο συνδρομο.

Χαιρετε.

https://kosmaser.wordpress.com/2022/01/12/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου