23 Μαΐου, 2017

10 Ιουνίου – Ημέρα των γερμανικών σφαγών: Δίστομο, Oradour, Lidice

 
             Στις 10 Ιουνίου του 2017 ανοίγει τις πόρτες της στο Κάσελ η 14η Ντοκουμέντα (Documenta). Στις 8 Απριλίου ξεκίνησε στην Αθήνα. Ο τίτλος της μεγαλύτερης στον κόσμο έκθεσης σύγχρονης τέχνης είναι «Να μάθουμε από την Αθήνα».
        Μπορεί στην Ελλάδα στην 14η Documenta που ξεκίνησε στην Αθήνα από 8 Απριλίου οι αντιδράσεις να είναι ελάχιστες και μάλιστα να συμμετέχουν σε αυτή και σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς και του αντιφασιστικού αγώνα, όμως στη Γερμανία Έλληνες και Γερμανοί ακτιβιστές αντιδρούν. 

Υπενθυμίζουν ότι τη μέρα των εγκαινίων της έκθεσης στο Κασέλ, στις 10 Ιουνίου, είναι η ίδια ημέρα που έγινε η σφαγή στο Δίστομο. 
Στις 10 Ιουνίου 1942, ισοπεδώθηκε πλήρως το χωριό Lidice κοντά στην Πράγα κάτω από την ηγεσία των Ες Ες. Στις 10 Ιουνίου του 1944 τα Ες Ες επιτέθηκαν στο γαλλικό χωριό Oradour sur-Glane, το κατέστρεψαν ολοσχερώς και σκότωσαν σχεδόν όλους τους κατοίκους. Την ίδια ημέρα το μικρό ελληνικό χωριό Δίστομο που βρίσκεται κοντά στους Δελφούς, δέχθηκε επίθεση από μια μονάδα των Ες Ες. 

        Τίποτα δεν έχει αποπληρωθεί. 

        Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα. Κι᾽ όμως έχει απόθεμα
Το απόθεμα βρίσκεται στη Γερμανία και – ως γερμανική κρατική περιουσία στο εξωτερικό – σε διάφορες (ευρωπαϊκές) χώρες. Η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα, λόγω της επίθεσης της ναζιστικής Βέρμαχτ και των Ες Ες, της γερμανικής κατοχής από το 1941 μέχρι το 1945 και της πλήρους λεηλασίας της χώρας, λόγω της καταλήστευσης του κρατικού θησαυρού, του αναγκαστικού δανείου για να χρηματοδοτήσει την κατοχή, της δολοφονίας των περίπου 30.000 αμάχων κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «καταπολέμησης συμμοριών», της αναγκαστικής μεταφοράς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και της δολοφονίας 50.000 ανθρώπων εβραϊκής πίστης από τη Θεσσαλονίκη. 

        Για πάνω από 70 χρόνια χρωστά ποσό που έχει υπολογιστεί από την Βουλή των Ελλήνων το 2016 στα 278.700.000.000 €. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις πληρωμής της Γερμανίας προς την Ελλάδα και αντίστοιχα για τις αξιώσεις της Ελλάδας από την Γερμανία, όπως αυτές προσδιορίστηκαν στη Διάσκεψη του Παρισιού για τις Επανορθώσεις το 1946. 
http://www.stontoixo.com/2017/05/documenta-14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου