28 Σεπτεμβρίου, 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ !

Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ  ΕΝ  ΖΩΗ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΣΚΟΠΙΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.



Στην παλιά ελληνική ιστορική πόλη Μοναστήρι (Μπιτολα η σημερινή ονομασία) των Σκοπίων θα βρεθώ με κλιμάκιο του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού "Οι Δομέστικοι" το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Σκοπός του ταξιδιού αυτού η ψαλμωδηση στις λατρευτικες συνάξεις για το Ιωβηλαιο των 1000 χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπης Αχριδος το 1018 από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Βασίλειο τον Β', μετά από επίσημη γραπτή πρόσκληση του πολύπαθου Αρχιεπισκοπου Αχριδος κ. Ιωάννη.
Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξαρχει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και θα τον πλαισιώσουν Ιεράρχες από τα Ορθόδοξα Πατριαρχεια και τις Ορθόδοξες Αυτοκεφαλες Εκκλησίες.
Το ιστορικό αυτό γεγονός που είχε προγραμματιστεί από τις αρχές του καλοκαιριού από την μοναδική επίσημη αναγνωρισμενη Εκκλησία του γειτονικού κράτους (και όχι από τη λεγόμενη ψευδομακεδονικη εκκλησία), συμπίπτει με το δημοψήφισμα που γίνεται στα Σκόπια σχετικά με την προδοτικη για την πατρίδα μας την Ελλάδα συμφωνία των Πρεσπων.
Εύχομαι να μην είναι τυχαία η παρουσία μας εκεί αυτήν την ημέρα...
Εμείς πάντως θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην Εθνική μας Μουσική και στην Πατρίδα μας, όπως κάνουμε πάντοτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου