30 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 Ζόρικα ήταν τα πράγματα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο αρχηγός του κόμματος περίμενε κάποιες γκρίνιες, μπόλικη μουδιασμένη σιωπή και όχι τόσα πολλά σκιρτήματα αγανάκτησης. Τον είχαν διαβεβαιώσει οι συνεργάτες του που είχαν αναλάβει να κάνουν μασάζ στους βουλευτές. Αυτοί απέτυχαν, τα άκουσε για τα καλά ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια τα άκουσαν για τα καλά οι σύμβουλοί του από τον ίδιο. Αυτά παθαίνεις όταν εμπιστεύεσαι σε μετριότητες σοβαρές υποθέσεις που το μοναδικό προσόν τους είναι η βαρύγδουπη σοβαροφάνεια... Αυτά παθαίνεις όταν παρακολουθείς το κόμμα σου εξ αποστάσεως. Στις νίκες θα σε αποθεώνουν, στις ήττες θα σε αποδοκιμάζουν. Με συνεδριάσεις στη χάση και στη φέξη δεν ακούς εγκαίρως τον μακρόσυρτο βόμβο και πέφτεις απ’ τα σύννεφα.

 Πούλησε ο μητσοτακης  τις ρίζες της παράταξης με τον νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Εχει δημιουργήσει ένα σκληρό καθεστώς. Εχει διορίσει παντού στο Δημόσιο ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα. Οι πελατειακές λογικές καλα κρατουν. Το κράτος δικαίου είναι για τον ίδιο -και τη λατρευτική κλίκα που τον πλαισιώνει- ένα ρητορικό σχήμα.

Χειραγωγεί την Δικαιοσύνη  παρεμβαίνει ωμά και την καθοδηγεί για να λάβει αποφάσεις που τον ευνοούν. Στο έγκλημα των Τεμπών επιχειρείται συγκάλυψη.  Για παράδειγμα η Siemens. Μάθαμε ελάχιστα. Οι φυσικοί αυτουργοί ελεύθεροι. Οι ηθικοί αυτουργοί σε πόστα εξουσίας. Το κράτος εισέπραξε πενιχρή αποζημίωση. Στην περίπτωση της Novartis το ιδιο. Η εταιρεία πλήρωσε τα μαλλιοκέφαλά της στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα δεν έχει δώσει ούτε δραχμή. Στο αρχείο οι φάκελοι των πολιτικών προσώπων που είχαν παίξει ρόλο.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών έχουμε το στήσιμο παρακράτους που θα αναλάβει να περιφρουρήσει από τους εσωτερικούς εχθρούς. Στο μακρινό παρελθόν ήταν οι κομμουνιστές και οι συνοδοιπόροι τους, σήμερα είναι οι λαϊκιστές, οι ανυπάκουοι δημοσιογράφοι και γενικώς όποιοι και όποιες δεν συμπεριφέρονται όπως πρέπει ή επειδή με τις πρακτικές τους άθελα τους χαλάνε συμφωνίες που έχουν κλείσει στο παρασκήνιο οι εκπρόσωποι του καθεστώτος με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός εβαλε  σε επιτελικές θέσεις πρώην αριστερούς και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Στομφώδη τίποτα όλοι αυτοί, σύμφωνα με τους επικριτές του κ. Μητσοτάκη. Χρήσιμοι ηλίθιοι για τον ίδιο. Κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως αύριο να διεκδικήσουν και την αρχηγία.

Πούλησε ο μητσοτακης κοψοχρονιά φιλέτα του Δημοσίου, υπονομεύει  συστηματικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, δίνει χώρο  στα ιδιωτικά συμφέροντα στην περιοχή της εκπαίδευσης. Καθιέρωσε την εξαήμερη εργασία, περιόρισε το δικαίωμα στην απεργία, σαμποτάρισε κάθε προσπάθεια για συλλογικές συμβάσεις, ιδιωτικοποίησε κομμάτια του ασφαλιστικού συστήματος.

Ανάγωγα

Για πρόεδρο ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ. Για πρόεδρο ψάχνουν και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ μετά την απογοητευτική εμφάνιση του Μπάιντεν στην τηλεμαχία με τον Τραμπ. Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνονται αλλά δεν ξέρω τι ψάχνουν. Στο ΠΑΣΟΚ θα βρουν κάποια στιγμή. Οι Δημοκρατικοί δεν ξέρω. Στον ΣΥΡΙΖΑ, μαραθώνιος φλυαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου